10 Lucruri GRATIS de facut in Lisabona, Portugalia

by Jul 5, 2022

Vrei sa faci lucruri gratis in Lisabona?

Vizitezi Lisabona cu buget redus?

Este posibil ca orasul sa nu fie la fel de accesibil ca odinioara, dar exista inca multe lucruri gratis de facut in Lisabona, Portugalia.

Si de multe ori se intampla ca unele dintre lucrurile gratuite sa fie si cele mai bune. Pentru a te ajuta, am pregatit o lista de activitati de top, pe care poti sa le faci gratis in Lisabona, daca esti cu un buget redus, la fel ca noi!

Viziteaza cele mai frumoase Miradouros (view points pitoresti)

Suprafata Lisabonei, formata pe sapte dealuri inclinate, poate fi realmente obositoare atunci cand explorezi orasul pe jos, mai ales in caldura verii.

Cu toate acestea, din cauza acelor dealuri, exista cateva puncte de observatie fenomenale – numite Miradouros.

Terasele umbrite de copaci ofera vederi de ansamblu ale culorilor uimitoare ale Lisabonei. Cea mai buna parte este ca accesul la miradouros este absolut gratuit si obligatoriu cand vizitezi Lisabona!

Viziteaza bisericile istorice din Lisabona

Lisabona are un numar uimitor de biserici in centrul orasului – dintre care majoritatea au interioare ornamentate.

Plina de istorie si opere de arta, pasirea in cateva biserici este o necesitate in Lisabona!

Chiar daca unele au devenit atractii turistice, nu exista nicio taxa de intrare.

Cartierele Alfama si Madragoa

Pierde-te pe strazile intortocheate ale celui mai vechi cartier al orasului, Alfama.

In acest labirint medieval de alei, scari, fantani si curti interioare, vei intalni imaginea perfecta de carte postala a fatadelor si a rufelor suspendate.

Urca-te in tramvaiul 28E pentru a traversa orasul si a explora alt cartier istoric din Lisabona, Madragoa. Nu este la fel de faimos ca Alfama, dar este unul dintre cele mai bune cartiere din Lisabona, cu un amestec echilibrat de afaceri care se adreseaza localnicilor si vizitatorilor.

Fa o plimbare pe Rua Augusta

Rua Augusta leaga Piata Rossio si Praça do Comércio. Este principala strada pietonala din Lisabona. Vei intalni aici o multime de interpreti stradali, artisti si muzicieni.

O fotografie cu faimosul Elevador da Bica

Lisabona este un oras cu pante abrupte; de fapt este orasul celor sapte dealuri.

Acest relief necesita forme alternative de transport.

Una dintre forme este Funicularul Bica sau Elevador da Bica.

Funicularul leaga Rua de São Paulo de Rua da Bica de Duarte Belo.

Ascensorul functioneaza din 1892 si a transportat nenumarati locuitori si vizitatori dintr-un punct in altul.

Poti merge gratuit pe panta abrupta de sus in jos si poti face niste fotografii nepretuite cu funicularul si raul formand fundalul perfect.

Turnul Belém

Cand te afli in Belém, fa o oprire pentru a vizita monumentul care marcheaza inceputul calatoriei epice pe mare a indraznetului explorator portughez, Vasco de Gama, in timp ce a pornit spre India – Turnul Belém. Un exemplu de arhitectura manuelina, bastionul de calcar si turnul cu patru etaje se afla la varsarea raului Tajo si serveste ca o poarta simbolica catre oras.

Plimba-te pe Pink Street (Strada Roz)

Celebra Strada Roz este unul dintre cele mai fotogenice locuri din Lisabona.

In timpul zilei, turistii vin aici pentru a face fotografii. Pe timpul noptii, Strada Roz devine unul dintre cele mai tari locuri de petrecere din oras.

Admira casele acoperite cu azulejos

In jurul Lisabonei vei vedea o multime de case acoperite cu tigla ceramica. Azulejos vin in toate culorile si modelele si este fascinant sa le admiri pe exteriorul caselor. Si este un lucru gratis de facut in Lisabona.

Viziteaza frumosul Lift Santa Justa

La o scurta plimbare de Barrio Alto se afla Liftul Santa Justa. Chiar daca acest lift a fost construit ca mijloc de transport, acum a devenit una dintre atractiile turistice din Lisabona.

Viziteaza Monumentul Descoperirilor

Monumentul Descoperirilor este situat pe malul raului Tajo si celebreaza Epoca Descoperirilor din Portugalia.

Un lucru care iese in evidenta este pavajul din fata monumentului care a fost decorat cu un mozaic reprezentand harta lumii.

Monumentul in sine reprezinta o nava si este decorat cu sculpturi cu personalitati istorice importante precum Magellan si Vasco da Gama.

Vezi toata experienta noastra din Portugalia, AICI.

AICI afli ce sa mananci in Lisabona.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...