10 Poze care te vor convinge sa vizitezi Iordania

by Jun 29, 2022

Cu un peisaj impresionant desertic, rezervatii naturale si monumente arheologice fascinante, Iordania este o destinatie incredibila pentru orice fel de calator.

Am vizitat in calatoria noastra vibranta capitala Amman si ne-am plimbat printre ruinele Templului roman al lui Hercule. De aici, am facut excursii de o zi in orasul Salt si castelele uitate din desert.

Poti gasi mai multe despre lucrurile noastre preferate de facut in Amman AICI!

Unul dintre cele mai importante momente ale calatoriei noastre in Iordania a fost vizitarea orasului pierdut Petra.

Am explorat templele din pestera si am parcurs un traseu de 2 ore dus, 2 ore intors catre faimoasa Manastire. A fost o experienta atat de memorabila, uluitoare!

Am petrecut o zi si o noapte in desertul Wadi Rum din Iordania. Beduinii ne-au dus intr-un tur cu jeep-ul 4×4 prin peisajul arid. Dupa apusul soarelui, am ajuns intr-o tabara modesta din desert. Aici am luat masa impreuna cu alti calatori dupa care am admirat stelele din mijlocul desertului.

Desigur, nu am putut parasi Iordania fara sa vizitam Aqaba. Aqaba este cunoscuta pentru locurile sale de scufundari de clasa mondiala si pentru recifele de corali superbe pline de viata marina.

Am ajuns si la Marea Moarta, una dintre cele mai importante atractii ale Iordaniei!

Se afla la peste 400 de metri sub nivelul marii, iar nivelurile ridicate de salinitate fac apa incredibil de densa, ceea ce iti ofera sansa sa plutesti fara pic de efort.

Nu am omis Muntele Nebo, de unde Moise a privit Tara Promisa si Betania, locul unde a fost botezat Iisus Hristos.

Iordania este o tara unica, care are foarte multe de oferit.

Speram ca aceste poze ti-au trezit si mai mult interesul pentru aceasta tara si te-au facut sa o adaugi in topul listei tale de calatorii.

Vezi AICI toata experienta noastra din Iordania.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...