4 Excursii de o zi din Cracovia

by May 28, 2022

Al doilea oras ca marime al Poloniei, Cracovia, se intinde peste raul Vistula si ofera o gama larga de atractii de top.

Orasul se mandreste cu arhitectura istorica a orasului vechi, parcuri imense verzi, cartiere traditionale evreiesti, castele si poduri uimitoare.

Pentru a experimenta cu adevarat ceea ce Polonia are de oferit, totusi, ia in considerare sa te aventurezi in cateva excursii de o zi din Cracovia. Mai jos iti oferim cateva exemple:

Lagarul de concentrare Auschwitz

La est de Cracovia se afla Auschwitz-Birkenau, un fost lagar de concentrare nazist din al Doilea Razboi Mondial.

Exista multe tururi de o zi din Cracovia ce pot fi achizitionate si este o destinatie obligatorie pentru cei interesati de istoria celui de-al doilea razboi mondial.

Desi poate fi o vizita trista, este important sa invatam despre aceasta perioada intunecata din istoria Europei.

Auschwitz-Birkenau gazduieste un mare Muzeu de Stat, iar multe dintre structuri au ramas la fel. Poti vedea unde au trait, au lucrat si au murit prizonierii in moduri ingrozitoare sub regimul nazist.

Zalipie: satul plin de culoare

Ai fost vreodata intr-un loc care sa-ti aminteasca de un basm? Un loc despre care simteai ca ai citit in cartile cu povesti cand erai copil.

Cand am vizitat Zalipie, exact asa am simtit. Zalipie este un satut din sudul Poloniei, la aproximativ 2 ore de Cracovia. De-a lungul anilor, a dobandit numele de „Satul pictat” din cauza traditiei localnicilor de un secol de a picta modele complicate pe toate cladirile.

Salina Wieliczka

Una dintre cele mai populare excursii de o zi din Cracovia este vizitarea Salinei Wieliczka.

Nu te astepta la o mina de sare rustica, pentru ca Wieliczka este diferita de orice altceva de pe planeta.

Pe masura ce mergi de-a lungul coridoarelor aflate complet sub pamant, vei putea vedea biserici intregi si sali de bal sculptate din sare. Este posibil chiar sa petreci noaptea in salina, iar cazarea seamana mai mult cu o statiune de lux decat cu o experienta de camping.

Fabrica lui Oskar Schindler

Pasionatii de istorie vor fi incantati sa viziteze muzeul din interiorul fabricii lui Oskar Schindler.

Poti vizita biroul pastrat al lui Schindler si poti afla mai multe despre eroismul sau decat ai putea afla vreodata din filmul lui Spielberg.

Muzeul Fabricii de Email a lui Oskar Schindler prezinta o expozitie privind timpul ocupatiei naziste a Cracoviei in anii 1939-1945. Expozitia nu arata doar istoria orasului, ci spune si povestea locuitorilor sai – atat polonezi, cat si evrei.

AICI povestim mai mult despre Lagarul Auschwitz din Polonia: un loc tragic.

Vezi AICI toata experienta noastra din Polonia.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...