5 Excursii geniale de o zi din Abu Dhabi

by Aug 2, 2022

Cauti excursii de o zi din Abu Dhabi? Desi iubim orasul, uneori ne place sa ne eliberam si sa pornim catre alte destinatii.

Din fericire, Abu Dhabi are o multime de destinatii grozave la cativa kilometri distanta. Nu te vei plictisi sa le explorezi pe toate.

Iata 5 idei grozave de excursii de o zi de care sa te bucuri plecand din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Ajman

Ajmanul de dimensiuni modeste (este cel mai mic dintre cele sapte Emirate) este usor trecut cu vederea de catre turisti. Dar are multe de oferit pentru cei care doresc sa plece intr-o excursie de o zi din Abu Dhabi. Bucura-te de o zi de plimbare pe vastele nisipuri neintrerupte care alcatuiesc Ajman. Viziteaza centrul pitoresc al orasului si exploreaza Curtea Dhow.

Rezervatia Al Wathba

Rezervatia Al Wathba este un loc special in Emiratele Arabe Unite.

Pe langa faptul ca a fost inclusa pe Lista Verde a Zonelor Protejate si Conservate a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii, a fost si prima zona din Abu Dhabi desemnata protejata prin lege de Sheikh Zayed. Rezervatia gazduieste o populatie mare de flamingo, aproximativ 4.000 in primavara si toamna, precum si peste 250 de alte specii de pasari.

Parcul de mangrove Jubail

Ok, acesta nu este chiar la o distanta lunga cu masina. De fapt, in functie de locul in care locuiesti in oras, poate fi chiar la zece minute distanta. Dar totusi, este o locatie uimitoare si nu am putea sa nu o includem este pe lista noastra. De la deschidere, Parcul National Jubail a devenit rapid una dintre cele mai populare atractii din Emirate. Situat pe Insula Jubail, intre Insula Saadiyat si Insula Yas, parcul ofera trei cai care serpuiesc prin padurea de mangrove si o platforma plutitoare de unde poti arunca o privire mai atenta asupra vietii marine.

Desertul Liwa

O excursie de o zi se poate transforma cu usurinta intr-o excursie de weekend daca intentionezi sa campezi sub stele. Dar inainte de a intra in dune fara un plan prea mare, sunt multe de care ar trebui sa tii cont, mai ales daca este prima data. Odata ce esti pregatit si gata de plecare, exista putine locuri mai bune de explorat in aceasta tara frumoasa decat desertul Liwa.

Dune de nisip cat vezi cu ochii, peisaje uimitoare si o izolare ametitor de pasnica te asteapta, dar iti sugeram sa fii responsabil si sa lasi natura asa cum ai gasit-o, nu iti pune viaaa in pericol si nu ramane blocat in mijlocul neantului – crede-ne, nu e foarte palpitant.

Musandam

Treci granita in enclava Omana Musandam si indreapta-te catre micul port de feriboturi: marea azurie combinata cu vederea pescarilor care isi repara barcile este imaginea pitoreasca in sine. Dar ceea ce vrei cu adevarat sa faci este sa te urci la bordul unui dhow si sa navighezi prin largul spectaculos al marii si muntilor, aruncand ancora pe drum pentru a face snorkeling si plaja.

Sheesa Beach ofera croaziere private de o zi si o serie de activitati, inclusiv caiac, scufundari si snorkelling.

Vezi toata experienta noastra din Emirate, AICI.

AICI iti spunem 7 Lucruri interesante despre Abu Dhabi.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...