5 Lucruri GRATIS de facut in Istanbul, Turcia

by Jul 19, 2022

Cu strazile sale pline de viata si de istorie, doar plimbarea prin Istanbul este o atractie in sine.

Poti vizita moschei minunate, piete si parcuri ale orasului fara niciun fel de cost.

Iata cele mai bune lucruri gratuite de vazut si de facut in Istanbul, cea mai mare metropola a Turciei.

Viziteaza Moscheea Süleymaniye din Istanbul

Splendide moschei din epoca otomana, toate gratis de vizitat, se inalta pe cele sapte dealuri istorice ale orasului vechi al Istanbulului si impodobesc frumos multe strazi.

Moscheea eleganta Süleymaniye este una dintre cele mai frumoase. Este dotata cu un complex grandios de cladiri in jurul ei si o priveliste impresionanta catre Cornul de Aur.

Lasa-te pierdut in Marele Bazar

Deseori denumit cel mai vechi bazar din lume, Marele Bazar se intinde pe 61 de strazi acoperite si asemanatoare labirintului. Cele mai bune locuri de explorat sunt marginile bazarului. Aici, numerosi artizani isi desfasoara chiar si in prezent meseriile de mult practicate.

Simte aromele din Bazarul de mirodenii

Vei gasi mai multe suveniruri decat mirodenii in Mısır Çarşısı, mai bine cunoscut ca Bazarul de mirodenii, dar strazile din jurul acestei piete din epoca otomana din Eminönü sunt un loc minunat pentru a gusta viata vibranta care are loc aici. Tarabele in aer liber de-a lungul bazarului sunt pline de fructe uscate, nuci si alte bunatati comestibile, in cazul in care ai nevoie de combustibil, inainte de a te arunca in labirintul strazilor, pline de cumparatori care cumpara de toate, de la haine la ustensile de bucatarie.

Fa o plimbare prin Parcul Gulhane

In timp ce Palatul Topkapi necesita plata la intrare pentru a-i admira maretia, gradinile frumos intretinute din parcul Gulhane adiacent sunt libere sa te bucure.

Gulhane, care inseamna „casa cu trandafiri” in persana, te incanta cu poteci largi care serpuiesc sub copaci luxurianti si prin expozitii de trandafiri. Unele dintre locurile sale verzi de picnic iti ofera vederi incredibile asupra orasului si a coastei Marmara.

Vezi tributul monumental adus fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Atatürk.

Traverseaza Podul Galata din Istanbul

Cuprinzand Cornul de Aur, Podul Galata leaga zona Karaköy din Istanbul (Galata antica) si cartierul Eminönü al orasului.

De obicei, podul este plin de viata, cu pescarii locali alaturi de vanzatori ambulanti care vand gustari si bibelouri.

Este un loc grozav pentru a vedea feriboturile de-a lungul caii navigabile, repere celebre din Istanbul de-a lungul tarmului si pentru a vedea un apus de soare peste un oras care, la randul sau, se lumineaza constant.

In mod unic, poti vedea atat partea europeana, cat si cea asiatica a Istanbulului.

Fara indoiala, Istanbulul este unul dintre cele mai frumoase si uluitoare orase din lume.

Cand il vizitezi pentru prima data, iti vei da seama ca exista multe locuri minunate de vazut un oras, care iti vor oferi atat de multe amintiri de pretuit mai tarziu.

Speram ca acest ghid iti va fi util in urmatoarea vizita din Istanbul.

Cu siguranta o sa traiesti intens daca explorezi frumusetea acestui oras.

Vezi toata experienta noastra din Turcia, AICI.

AICI iti prezentam TOP 7 preparate pe care sa le incerci in Turcia.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...