7 Locuri de vizitat in Sao Paulo, Brazilia

by Jun 9, 2022

Exista atat de multe de descoperit in cel mai mare oras al Braziliei, incat pot fi necesare mai multe vizite pentru a vedea toate atractiile. Pentru a te ajuta, iata alegerea noastra cu 7 locuri de vizitat in Sao Paulo, Brazilia.

Avenida Paulista

Avenida Paulista este unul din principalele centre financiare si culturale ale orasului, atragand mii de vizitatori si turisti zilnic. Pe langa faptul ca are o multime de magazine si restaurante, este casa si unuia dintre cele mai faimoase muzee din Sao Paulo, MASP. Aici gasesti si multe cinematografe si librarii de toate marimile.

Beco do Batman

Inainte ca graffiti-ul sa fie la moda in Sao Paulo, a existat Beco do Batman. Aleea ingusta din cartierul Vila Madalena, care isi trage numele de la unul dintre primele desene de pe pereti, atrage mii de turisti anual. Beco do Batman (sau Aleea Batman) a fost unul dintre primele muzee in aer liber dedicate graffiti-urilor care au aparut aici.

Theatro Municipal (Teatrul Municipal)

Bazat pe arhitectura Operei din Paris, Teatrul Municipal este una din „cartile postale” ale Sao Paulo. De la constructia sa in 1903, a trecut prin mai multe restaurari pentru a-si moderniza facilitatile, dar fara a pierde glamourul stilului sau de la inceputul anilor 1900. Teatrul gazduieste spectacole ale scolilor de muzica si dans si, in zilele in care nu este programat niciun spectacol, vizitatorii pot intra in teatru pentru a vizita.

Mercado Municipal (Piata Municipala)

Una din cele mai populare atractii turistice din centrul orasului este Piata Municipala din Sao Paulo. Amplasata pe o suprafata de peste 135.000 mp, Mercadao, asa cum mai este numita, reuneste comercianti din toate colturile orasului, vanzand orice, de la fructe si mirodenii pana la cod sarat. Multi oameni care viziteaza piata, inclusiv si noi, vin aici special pentru a manca faimosul sandvis cu mortadella.

Catedrala

Catedrala este unul dintre cele mai mari cinci temple neogotice din lume. Fata catedralei este considerata chiar centrul orasului Sao Paulo. Interiorul sau este pe atat de special pe cat este exteriorul.

Cartierul Japonez (Feira da Liberdade)

Targul de weekend din cartierul Liberdade este unul dintre cele mai bune locuri pentru a cumpara obiecte de artizanat japoneze. Standurile vand nu numai suveniruri, ci si mancare tipica din Japonia, Coreea si China. Aici gasesti si tot felul de magazine cu electronice si jocuri specifice Japoniei, dar si restaurantul Hello Kitty, care, spunem noi, merita o vizita.

Parcul Ibirapuera

Parcul Ibirapuera a fost amenajat de arhitectul peisagist Roberto Burle Marx, cu cladiri proiectate de Oscar Niemeyer. Imensul spatiu verde cu monumentele sale, muzeele, locurile de joaca, gradinile, traseele, lacurile si spatiile de spectacol este un paradis pentru petrecerea timpului liber, precum si o vitrina a arhitecturii si culturii moderne. Parcul este extrem de popular, cu peste 14 milioane de vizitatori anual.

Vezi AICI toata experienta din Brazilia.

AICI afli 10 Curiozitati despre Brazilia.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...