7 Lucruri De Facut In Cracovia, Polonia

by May 25, 2022

Cracovia este unul din cele mai cunoscute orase ale Europei. Un oras tanar si vibrant, cu strazi pietruite si centru vechi spectaculos, inconjurat de verdeata. In plus, restaurantele si hotelurile sunt la preturi mult mai accesibile fata de alte orase europene. Orasul vechi a fost crutat de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu toate acestea, unul din cele mai inumane locuri din istoria europeana, lagarul de concentrare Auschwitz, se afla la cativa kilometri de oras.

Mai departe va prezentam 7 lucruri esentiale de facut in Cracovia.

Viziteaza centrul vechi al orasului

Unul din cele mai bune moduri de cunoastere a unui oras este vizitarea centrului vechi. Asculta muzicienii cantand, vezi artisti pictand si mananca o inghetata sau o gogoasa gustoasa.

Rynek Glowny, piata centrala din Cracovia, este cea mai mare piata din Europa si a fost candva o locatie comerciala importanta.

Piata Sukiennice

Cracovia a fost odata un important centru comercial, iar o mare parte a tranzactiilor a avut loc in Piata Sukiennice. In vremuri mai vechi, aici se vindeau produse precum mirodeniile, pielea si matasea.

Bazilica Sf. Maria

Unul dintre locurile emblematice ale Cracoviei este Bazilica Sf. Maria, situata de asemenea in piata centrala. Interiorul sau este decorat cu albastru stralucitor si auriu orbitor si poate fi vizitat cheltuind doar cativa zloti. Iti recomandam sa urci pe cele 239 de trepte pana in varful turnului pentru o vedere nepretuita a orasului.

Castelul Wawel

Situat pe un deal, chiar in afara orasului vechi din Cracovia, gasesti uimitorul Castel Wawel. Terenurile cu intrare libera ale complexului sunt un loc fantastic pentru a te bucura de o plimbare si de o priveliste minunata a orasului.

Pentru a intra in interiorul castelului, este necesara achizitionarea unui bilet.

Cartierul Evreiesc

Viziteaza strazile pline de viata ale Cartierului Evreiesc.

Cartierul Evreiesc (Kazimierz) este unul dintre cele mai mari cartiere din Cracovia. Strazile de aici se simt diferit si sunt pline de cladiri incredibile, cafenele mici, magazine si restaurante.

Pasajul listei lui Schindler & Fabrica lui Schindler

Treci pe sub faimosul pasaj al listei lui Schindler, folosit ca decor pentru legendarul film de Steven Spielberg. Lista lui Schindler este despre un barbat si o femeie care au salvat peste o mie de refugiati din Holocaust.

Poate stii ca o mare parte din filmul lui Steven Spielberg din 1993, Lista lui Schindler a fost filmat in Cracovia. Din anul 2010 este posibil sa intri in cladirea administrativa a fabricii de articole emailate pe care a preluat-o Schindler dupa invazia din 1939. Aici poti vedea obiecte produse de oamenii salvati din Holocaust si alte camere interesante.

Biserica Saint-Joseph

In cele din urma, biserica Saint-Joseph nu poate fi ratata. Impozantul turn cu ceas, inalt de 80 de metri, si designul frumos al bisericii, sunt vizibile din toata Cracovia.

Vezi AICI intreaga noastra aventura din Polonia.

AICI vezi 10 lucruri de facut in Hurghada, Egipt.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...