TOP 5 preparate pe care sa le incerci in Brazilia

by May 31, 2022

Brazilia chiar le are pe toate. Orase mari, cum ar fi São Paulo si Rio de Janeiro, se lauda cu o cultura unica, personalitate si viata de noapte, iar miile de kilometri de coasta, peisajul rural epic si bucataria copioasa te vor captiva. Am ales 5 preparate braziliene esentiale pe care sa le incerci in vizita din Brazilia.

Brazilienii sunt mandri de cultura lor, iar asta se extinde si la mancarea lor. Asa ar trebui sa fie.

Cachaça

Datand din anii 1500, cachaça este facuta din suc de trestie de zahar fermentat si este bine cunoscuta datorita bauturii caipirinha – cocktailul national al Braziliei (bautura care nu ar exista fara cachaça). In timp ce bauturile caipirinha sunt adesea facute cu cachaças proaspete, neinvechite, exista mii de soiuri aurii de buna calitate disponibile, invechite in butoaie de lemn pregatite pentru a fi sorbite direct de catre pasionati.

Açaí

Dintre toate fructele Amazonului, açaí este poate cel mai cunoscut, datorita statutului sau de superaliment. Mancat in mod traditional de triburile indigene ca sursa de energie, boabele mov tari sunt, de asemenea, folosite la gatit, de cele mai multe ori, pentru a insoti pestele. O campanie inteligenta de marketing din anii ’80 l-a pus in centrul atentiei ca gustare energetica preferata de surferii din Rio de Janeiro. Servit ca un sorbet dulce, moale, congelat, uneori acoperit cu granola si felii de banana, se gaseste in fiecare cafenea, brutarie si supermarket din tara.

Feijoada

Unul dintre putinele feluri de mancare consumate pe lungime si pe latime din Brazilia, feijoada este o tocana consistenta de fasole neagra, acompaniata de carnati si bucati de carne de porc. Feijoada facuta in moda veche dureaza pana la 24 de ore, inclusiv inmuierea fasolei si pregatirea carnii de porc. Majoritatea brazilienilor ies in restaurante si baruri pentru a manca feijoada, fiind mancata in mod traditional miercurea si sambata.

Coxinhas

Aceasta gustare consistenta este o gramada de pui maruntit invelit intr-un aluat lipicios si cald. Unii chiar amesteca puiul din interior cu crema de branza pentru plus de savoare. Cu textura sa crocanta exterioara si moale si pufoasa in interior, este greu sa te opresti doar la una.

Brigadeiro

Este timpul sa vorbim despre lucrurile dulci.

Brigadeiro este doar o trufa facuta din lapte condensat, cacao si unt, dar combinatia acestor ingrediente creeaza o multitudine de arome si savori. Nu degeaba este unul din cele mai indragite preparate.

Alimentele pe care le savurezi in timp ce calatoresti iti pot oferi unele dintre cele mai bune amintiri de vacanta. Cand calatoresti in Brazilia, asigura-te ca gusti cele 5 preparate braziliene pe care le-am subliniat mai sus. Procedand astfel, experienta ta de calatorie va avea mai multa magie.

Vezi AICI toata experienta din Brazilia.

Am stat Acasa la Print in Paraty, Brazilia. Vezi AICI cum arata.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...