Tunisia nu se bucura de popularitatea suratelor ei Maroc si Egipt, probabil datorita atacului terorist din 2015, care a avut un impact enorm asupra turismului. In ultimii ani tara nu a mai experimentat atacuri dureroase, asa ca putem spune ca a devenit mai sigura. In timpul sederii noastre nu am experimentat nimic care sa ne faca sa ne temem sau sa vrem sa parasim tara. Dimpotriva, am fost uluiti de cata frumusete si autenticitate am intalnit pe parcursul sederii noastre.
In Tunisia vei gasi un amestec de influente pe care nu le poti gasi in multe alte locuri. Si asta mai ales pentru pretul pe care il platesti.
Exista coasta pitoreasca a Mediteranei, cu case albe si albastre, care amintesc de insulele grecesti.
In centru vei experimenta o atmosfera complet diferita. Aici vei gasi caracter vechi, haos si una dintre cele mai autentice medine din jur.
Un amestec de influente franceze/europene si africane pot fi simtite si vazute peste tot. Tunis, capitala tarii, are, de asemenea, o reputatie binemeritata de a fi cel mai modern/deschis/contemporan/liber oras din regiune, oferind o atmosfera care iese in evidenta daca ai calatorit inainte in Africa de Nord sau in Orientul Mijlociu si nu numai.
De vizitat, Tunisia se viziteaza usor, cu pasaportul, valabil cel putin 6 luni. Nu avem nevoie de viza, doar de o hartie completata in avion, la sosire, cu adresa din Tunisia (a hotelului).
De la Revolutia tunisiana si de la inlaturarea presedintelui lor in anul 2011, Tunisia a cunoscut multe schimbari. O multime din trecutul conservator este inca prezenta, dar imbracamintea multimii mai tinere este mult mai revelatoare si mai la moda decat veti vedea in alta parte. Oamenii beau, iar viata de noapte este cunoscuta in comparatie cu alte destinatii arabe. Exista o atmosfera mai relaxata, fara la fel de multa constrangere.
Localnicii sunt mandri de asta si se bucura si ei.
Acest sentiment mai putin conservator amestecat cu peisajul mai vechi al regiunii poate crea o juxtapunere interesanta pe care nu o vei gasi cu usurinta in alta parte.
Daca iei trenul din Tunis catre nord, poti sa cobori in Sidi Bou Said, probabil cel mai frumos loc din Tunisia. Este, de asemenea, si cel mai turistic, dar merita o oprire pentru a vedea privelistea si farmecul orasului vechi. Construit pe varful unei stanci, strazile pietruite intortocheate au vedere la Marea Mediterana. Albastrul amestecat cu cladiri pictate in alb si albastru ii confera un aspect foarte fotogenic, care aminteste de insulele grecesti.
Mai la sud, pe masura ce te adancesti in desert, vei gasi o multime de sate uitate de timp, unde localnicii locuiesc sub pamant, in case cioplite in piatra. Sau poti ajunge in Chenini, un satut construit pe stanci. In Tunisia gasesti si unul din cele mai mari lacuri sarate din Africa, un lac care te duce instantaneu cu gandul la Bolivia.
Capitala tarii, Tunis, a trecut prin multe schimbari in ultima vreme si, desi este o destinatie foarte frumoasa, poate fi inca putin in urma fata de alte orase mari din regiune. Se simte putin pierduta in timp in multe locuri, ceea ce face parte din farmecul si caracterul sau.
Pentru alimente si alte bunuri, numerarul este o necesitate, deoarece cardurile sunt rareori acceptate, mai ales la magazinele mici locale. Si sistemul de transport este limitat, asa ca taxiurile sunt intr-adevar singura optiune.
In Tunis, ai vreme si lumina mediteraneana, istorie, ruine , un centru al orasului in varsta, dar vibrant si o viata si o cultura unica. Tunisul ofera multe, dar totusi, fara preturile la care te-ai astepta in Africa.
Daca iti planifici vacanta aici, poate te ajuta sa stii ca in Tunisia sunt nu mai putin de 8 atractii turistice incluse in Patrimoniul Unesco:
- Amfiteatrul El Jem
- Situl arheologic Cartagena
- Situl arheologic Dougga / Thugga
- Kerkuane
- Orasul Kairouan
- Medina din Sousse
- Medina din Tunis
- Parcul national Ichkeul
Vezi toata experienta noastra din Tunisia, AICI.
AICI iti spunem 5 Motive pentru care sa vizitezi Brazilia.
Hugs,
2 Tickets