Aswan: Insula Elefantina

by May 24, 2022

Situata in sudul Egiptului, la o aruncatura de bat de Aswan, Insula Elefantina este probabil, unul din cele mai remote locuri de vizitat in tara faraonilor. Aici oamenii inca cultiva legumele pe care le mananca si copiilor nu le este frica sa calareasca magari si sa se joace cu oile.

Localizata in partea de vest a Nilului, insula este considerata una din cele mai mari insule de pe fluviul Nil, daca nu, cea mai mare. Se ajunge usor din Aswan, cu feribotul local, care costa in jur de 2 EGP.

Numele de Elefantina se trage de la forma pe care o are insula si anume, forma de elefant.

Pe intreaga marime a insulei au fost descoperite de-a lungul timpului nenumarate temple si locuri de rugaciune. Insula are si un muzeu, un cimitir si un hotel luxos in care a fost cazata la un moment dat Agatha Christie.

Este locul ideal de evadare din aglomeratia orasului Aswan. Practic, patrunzi intr-o alta lume, o alta dimensiune. Casele din pamant se pastreaza si acum de mii de ani, cu exceptia faptului ca acum probabil, sunt mult mai colorate si desenate. Viata sta in loc aici.

Localnicii nu se grabesc nicaieri, au tot ce le trebuie pe insula. Insula nu are sosele, astfel ca principala modalitate de transport este pe jos-ul (sau magarii in unele cazuri).

La fel si turistii, nu avem unde sa ne grabim. Noi am avut norocul sa si dormim aici, pentru ca, sunt si cateva locuri de cazare. Si chiar va recomandam sa faceti asta daca vreti sa aveti parte de o experienta autentica.

Pe insula gasiti si cateva cafenele si restaurante unde puteti sa va odihniti din explorat. De stiut insa ca preturile sunt putin mai mari decat in anumite locuri din Aswan, pe buna dreptate.

Cateva locatii de vizitat pe insula: cimitirul greco-roman, o mica piramida, Templul Zeitei Satet, Templul lui Khnum, muzeul, fortareata.

Vezi intreaga experienta din Egipt, AICI.

AICI gasesti pareri, impresii despre Egipt.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...