Budapesta: o comoara de activitati gratuite

by Sep 4, 2022

Cuibarita de-a lungul maiestuosului fluviu Dunare, Budapesta, capitala Ungariei, este un oras care imbina fara efort istoria, cultura si frumusetea naturala. Desi ofera o gama larga de atractii fascinante, nu este nevoie sa spargi banca pentru a experimenta tot ce este mai bun pe care acest oras incantator are de oferit. In aceasta postare vom explora o lista de activitati gratuite incantatoare care iti permit sa explorezi bogatul patrimoniu si comorile ascunse ale Budapestei fara a cheltui un ban. Deci, hai sa pornim intr-o calatorie prietenoasa cu bugetul prin minunile gratuite ale Budapestei.

Plimba-te pe Podul cu Lanturi

Incepe aventura la Budapesta traversand emblematicul Pod cu Lanturi, care leaga Buda si Pesta. In timp ce treci peste pod, minuneaaza-te de grandoarea acestuia si admira privelistile uluitoare ale Castelului Buda, pe de o parte, si ale cladirii Parlamentului Ungariei, pe de alta parte. Podul cu Lanturi, un simbol al unitatii, este deosebit de fermecator atunci cand este iluminat noaptea.

Bucura-te de splendoarea Castelului Buda

Dupa ce traversezi Podul cu Lanturi, urca spre Castelul Buda, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. In timp ce intrarea in muzeele din castel necesita o taxa, plimbarea prin terenul castelului este complet gratuita. Bucura-te de arhitectura magnifica si de privelisti panoramice ale Pestei din Bastionul Pescarilor din apropiere.

Exploreaza Dealul Castelului

Adiacent Castelului Buda, Dealul Castelului este un cartier istoric plin de strazi pietruite fermecatoare, curti pitoresti si cladiri medievale. Fa o plimbare relaxata prin aceasta zona si exploreaza atractii precum Biserica Matthias, Turnul Maria Magdalena si cladirile rezidentiale istorice cu fatadele lor colorate.

Admira cladirea Parlamentului Ungariei

Considerata una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din lume, cladirea Parlamentului Ungariei este o capodopera arhitecturala. Desi trebuie sa achizitionezi un bilet pentru un tur ghidat, poti totusi sa te minunezi de exteriorul sau uimitor gratuit. Viziteaza-l in timpul serii pentru a asista la spectacolul spectaculos de lumini care lumineaza cladirea.

Relaxeaza-te pe Insula Margareta

Evadeaza de agitatia orasului facand o plimbare linistita pe jos sau cu bicicleta pe Insula Margareta. Aceasta insula lunga de 2,5 kilometri din fluviul Dunare ofera spatii verzi ample, gradini frumoase si facilitati de recreere. Bucura-te de un picnic, fa o baie in fantanile cu apa termala sau pur si simplu relaxeaza-te in mijlocul frumusetii naturale.

Gaseste pacea la Bazilica Sf. Stefan

Admira maretia arhitecturala a Bazilicii Sf. Stefan, cea mai mare biserica a Ungariei, dedicata primului rege al Ungariei. Designul neoclasic si cupola impresionanta sunt uluitoare. Desi exista o taxa de intrare pentru a accesa puntea de observatie, participarea la unul dintre concertele gratuite de orga organizate pe parcursul saptamanii este un rasfat muzical.

Savureaza atmosfera la Sala Pietei Centrale

Rasfata-te cu privelistile, sunetele si aromele Budapestei vizitand Sala Pietei Centrale. Desi achizitionarea de produse locale si suveniruri poate implica costuri, pur si simplu ratacirea prin piata si experimentarea atmosferei sale pline de viata este o experienta placuta si fara costuri.

Descopera arta stradala in Cartierul Evreiesc

Cartierul evreiesc din Budapesta este un cartier vibrant impodobit cu arta stradala colorata. Fa un tur autoghidat prin strazile sale inguste. Vei gasi picturi murale impresionante, graffiti si expresii artistice care spun povesti despre bogata istorie culturala a zonei.

Exploreaza Memorialul Pantofilor de pe malul Dunarii

Fii alaturi de omagiile de la Memorialul Pantofii de pe malul Dunarii, un omagiu adus victimelor evreilor Holocaustului. Memorialul consta dintr-o serie de pantofi de fier turnati de-a lungul malului raului. Acestia reprezinta incaltamintea lasata in urma de cei ucisi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Plimbare pe Bulevardul Andrassy

Plimba-te de-a lungul elegantului Bulevard Andrassy, ​​un bulevard inclus in Patrimoniul UNESCO, cunoscut pentru conacele sale neoclasice si magazinele de lux. Bucura-te de cumparaturi, vizionarea oamenilor si savureaza atmosfera fermecatoare a acestei strazi istorice.

Budapesta, cu istoria sa bogata, arhitectura captivanta si cultura vibranta, ofera o abundenta de activitati gratuite pentru calatorii atenti la buget. Fie ca te plimbi pe poduri emblematice, ca explorezi castele medievale sau admiri o arhitectura uluitoare, exista nenumarate experiente gratuite care asteapta sa fie descoperite in acest oras feeric. Asadar, impacheteaza-ti pantofii de mers si lasa minunile gratuite ale Budapestei sa te conduca intr-o calatorie memorabila prin strazile sale captivante si comorile ascunse.

Vezi toate experientele noastre video, AICI.

AICI iti prezentam TOP restaurante din Budapesta,

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...