Cand e bine sa vizitezi Emiratele Arabe Unite

by Aug 5, 2022

Vrei sa calatoresti in Emiratele Arabe Unite si doresti sa afli cand este cel mai bun moment pentru a vizita tara? Esti in locul potrivit! Lunile perfecte pentru a vizita Emiratele Arabe Unite sunt Noiembrie-Aprilie. Asta datorita conditiilor meteorologice excelente si preturilor, care sunt mult mai accesibile decat in sezonul de varf.

Vara, temperaturile din timpul zilei in centrul Dubaiului pot atinge pana la 40℃. In plus, datorita pozitiei geografice si a climei, umiditatea este foarte mare, astfel incat caldura poate fi sufocanta. Iarna, temperaturile pot scadea pana la 16℃, in jurul lunii Ianuarie. In alte zone din Emiratele Arabe Unite, temperaturile pot diferi, asa ca asigura-te ca te documentezi pentru toate destinatiile.

Pentru a sti cand sa calatoresti in Emiratele Arabe Unite, trebuie sa tii cont de faptul ca ne confruntam cu un climat arid, subtropical. Aceasta inseamna ca vremea este calda si foarte umeda in zona de coasta si uscata si foarte calda in interior.

Cele mai reci luni din Emirate sunt lunile Inuarie si Martie.

In ceea ce priveste sezonul turistic, vizitatorii aleg sa viziteze tara intre lunile Noiembrie si Martie. Astfel ca aceste luni coincid cu sezonul de varf. Lunile Aprilie si Mai, dar si luna Octombrie, sunt mijlocul sezonului. Asa ca sunt momente bune pentru a gasi preturi mai mici. Intre lunile Iunie si Septembrie vei intalni mult mai putini turisti decat de obicei.

Mai departe iti prezentam cand este bine sa calatoresti in cele sapte Emirate.

Cand sa vizitezi Dubai

Cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite si a vizita Dubai este intre Decembrie si Martie. Asta daca doresti sa eviti temperaturile ridicate. Retine faptul ca, clima umeda si calda poate ridica temperatura in termometru pana la peste 50°C pe timp de vara.

Daca doresti sa eviti furtunile de nisip, nu vizita Dubai intre Martie si Aprilie. Atunci vanturile sunt cele mai puternice.

In cele din urma, daca calatoresti in Dubai intre lunile Ianuarie si Februarie, pe langa vremea buna, vei putea participa si la Dubai Shopping Festival, in cel mai mare centru comercial al orasului.

Locuri precum Burj Al Arab, singurul hotel de 7 stele, sau Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, sau cea mai luxoasa si mai mare insula artificiala din lume, Palm Jumeirah, sunt cel mai vizitate intre lunile Decembrie si Martie.

Cand sa calatoresti in Abu Dhabi

Cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite si a vizita Abu Dhabi este incepand cu luna Februarie pana in Martie, pe de o parte, si intre Noiembrie si Decembrie.

Din luna Mai, temperaturile incep sa creasca pana ating o medie de 41°C in Iulie si August.

Toate cladirile din Abu Dhabi, la fel ca in Dubai, au aer conditionat. Asa ca cele 50 de grade la care se ajunge vara sunt destul de suportabile.

In Abu Dhabi poti vizita celebra Moschee Sheikh Zayed, una dintre principalele atractii turistice ale orasului, sau luxosul si exclusivistul Emirates Palace.

Cand sa vizitezi Emiratul Sharjah

Daca nu stii cand sa calatoresti in Emiratele Arabe Unite pentru a vizita Sharjah, putem clarifica ca cel mai bun moment este intre lunile Noiembrie si Martie, la fel ca in restul oraselor acestei tari. Lunile dintre Mai si Octombrie au o temperatura medie de 35ºC si pot ajunge la 50ºC in zilele calduroase.

La sfarsitul iernii sunt furtuni de nisip, asa ca cel mai bine este sa eviti lunile Aprilie si Mai.

Prin urmare, pentru a putea vizita Moscheea Al Noor, Parcul Al Majaz, Moscheea Regelui Faisal sau diferitele muzee ale orasului, cel mai bine este sa o faci pe vreme buna si fara umiditate.

Cand sa calatoresti in Al Ain

Ca sa descoperi cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite si a vizita Orasul Gradina Al Ain, trebuie sa stii ca aici verile sunt lungi si foarte uscate, in timp ce iernile sunt scurte si tot uscate. Temperatura medie pe tot parcursul anului este intre 12ºC si 44ºC.

Cel mai bun moment pentru a vizita aceasta oaza este in lunile Octombrie si Noiembrie cand temperaturile sunt mult mai placute, de aproximativ 24ºC. Din Noiembrie pana in Martie ar fi, de asemenea, un moment bun, temperatura din termometru osciland intre 18ºC si 27ºC.

Acum ca stii aceste ultime detalii iti poti planifica calatoria in Emiratele Arabe Unite si te poti bucura de tot ce iti ofera aceasta tara moderna.

Vezi toata experienta noastra din Emirate, AICI.

AICI iti prezentam 10 Excursii de TOP din Dubai.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...