Ce sa vezi in Istanbul – obiective turistice

by Jul 20, 2022

Putine orase de pe planeta se compara cu Istanbul. Aceasta propozitie este adevarata in toate sensurile sale.

Capitala Turciei este unul dintre marile orase ale lumii, o locatie extrem de influenta in istoria acestei planete minunate. De asemenea, se intampla ca orasul sa fie absolut masiv, o metropola haotica care nu-si va incetini procesul in viitorul apropiat.

Cele mai bune locuri de vazut in Istanbul sunt la fel de variate si interesante ca orasul in sine, acoperind totul, de la atractii care schimba lumea pana la cele mai mari magazine. Mancarea, fascinatia si distractia se imbina perfect aici. Iata unele dintre cele mai interesante locuri de vizitat in capitala Turciei.

Hagia Sofia

Finalizata in secolul al VI-lea la ordinul imparatului bizantin Iustinian I, Hagia Sofia a ramas cea mai mare catedrala din lume timp de aproape un mileniu pana la finalizarea Catedralei din Sevilla in anul 1520, inainte de a fi transformata in moschee in secolul al XV-lea si mai tarziu intr-un muzeu.

Palatul Topkapı

Printre pietrele pretioase ale peninsulei istorice, incaperile extinse ale Palatului Topkapı, casele si obiectele fascinante, inclusiv diamantul Spoonmaker’s de 86 de carate, fac din muzeu un loc de vizitat obligatoriu.

Marele Bazar

Printre cele mai vechi si mai mari piete acoperite din lume, Marele Bazar are mii de magazine raspandite pe zeci de strazi.

Moscheea Albastra

Moscheea Sultanahmet, cunoscuta si ca Moscheea Albastra datorita culorii proeminente a interiorului sau maiestuos, este o moschee istorica construita la inceputul secolului al XVII-lea in timpul domniei lui Ahmed I.

Printre cele mai faimoase repere ale orasului, peretii interiori sunt impodobiti cu peste 20.000 de placi de mozaic albastre pictate manual, care sunt scaldate de lumina naturala care se filtreaza de la peste 200 de ferestre – o priveliste uimitoare de privit.

Retine totusi ca Moscheea Albastra este inca o moschee functionala, iar vizitarea este interzisa in timpul rugaciunii.

Bazilica Cisterna

Una dintre cele mai interesante atractii din Istanbul, Bazilica Cisterna, sau Yerebatan Sarnıcı, asa cum este cunoscuta in limba turca, a fost construita de imparatul Justinian I in secolul al VI-lea pentru a stoca pana la 80.000 m3 de apa si a o canaliza catre palatele din apropiere.

Turnul Galata

Turnul Galata a fost construit la mijlocul secolului al XIV-lea si a fost folosit ca turn de foc, cazarma si temnita. Din varful turnului ai una dintre cele mai bune vederi ale Istanbulului.

Piata Eminonu

Eminonu este un loc foarte aglomerat, usor haotic. Aceasta zona portuara se afla pe Cornul de Aur, o cale navigabila faimoasa care strabate orasul.

In cartierul Eminonu poti vizita moschei, piata de mirodenii, restaurante renumite sau poti prinde un feribot. Acesta este Istanbulul in actiune, un stup de activitate toata ziua.

Podul Galata

Acest pod se intinde pe Cornul de Aur, unind cartierele mai vechi ale Istanbulului cu cartierele mai moderne. O plimbare pe acest pod este o necesitate in Istanbul.

Ortakoy

Ortakoy este un cartier la moda din Istanbul. Fa o plimbare prin magazine, ia masa la unul dintre restaurante si viziteaza emblematica Moschee Ortakoy.

Strada Istiklal

Strada Istiklal este o strada faimoasa din Cartierul Nou din Istanbul. Este o strada pietonala care poate deveni foarte aglomerata.

Aceasta zona se simte diferita de restul Istanbulului. Aici vei gasi numeroase magazine de top precum Starbucks si Nike. Dar este o strada frumoasa, mai ales cu tramvaiul care circula in sus si in jos.

Cartierele Fener si Balat

Lasa in urma zonele turistice mai populare si plimba-te prin cartierele pline de culoare Fener si Balat.

Zidul Constantinopolului

Aceste ziduri gigantice au fost construite in secolul al V-lea. Se intind pe aproximativ 4 km de la Marea Maramara pana la Cornul de Aur. Conceput pentru a tine invadatorii departe de Constantinopol, aceste ziduri au fost distruse de doua ori: in a patra cruciada din 1204 si mai tarziu de invazia otomana din anul 1453.

Vezi toata experienta noastra din Turcia, AICI.

AICI iti aratam 5 Lucruri GRATIS de facut in Istanbul.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...