Ce vedem intr-o escala la Bergamo

by Oct 4, 2021

Ce vedem intr-o escala la Bergamo, Italia?

Bergamo este un oras de multe ori trecut cu vederea. Totusi, este o destinatie ideala pentru cateva ore de escala sau chiar un city break.

bergamo priveliste

Multi turisti trec pe langa el indreptandu-se catre orasul cosmopolit al Italiei, Milano. Insa putini stiu despre comoara care se ascunde in acest mic orasel de munte.

Partea cea mai vizitata si cea care ofera cele mai multe atractii turistice este vechiul oras sau Citta Alta, sub denumirea italiana.

orasul vechi bergamo

Orasul vechi se afla pe un deal asa ca poti sa ajungi cu funicularul, cu mijloacele de transport in comun sau pe jos. Ultima varianta este pentru cei carora le permite timpul si conditia fizica. Dar pentru ca nu am avut mult timp la dispozitie, noi am optat pentru autobuz.

Piazza Vecchia este piata aflata in centrul vechiului oras unde se gasesc numeroase obiective turistice. Printre ele se numara Capela Colleoni, Basilica Santa Maria Maggiore si Domul din Bergamo (cu o arhitectura deosebita-merita vizitat). Toate acestea merita vizitate.

catedrala bergamo

Bergamo este locul ideal unde poti sa te lasi pierdut. Arhitectura sa veche imbinata cu mirosul de munte, orele diminetii la care locuitorii stau la coada la brutaria din cartier pentru croissantul cu espresso de la micul dejun il fac special. Ce sa mai spunem de gelateriile si oamenii relaxati. Toate acestea te fac sa iti doresti sa revii cat de curand.

Un alt punct interesant putin mai departe de Piazza Vecchia este Rocca di Bergamo, unde se afla si Museo delle Storie.

Iti recomandam sa iti iei ceva de mancat si baut si sa te indrepti intr-acolo, pentru ca nu vei regreta. De acolo poti sa vezi o panorama deosebita a orasului Bergamo, marginit de Alpii Italieni. Iti recomandam sa mergi la apus pentru a avea o experienta completa.

fortul bergamo

Bergamo, desi nu este in topul preferintelor multora cand pronunta Italia, are multe de oferit. Te indemnam cu drag sa le descoperi si tu.

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...