Chichen Itza, una din cele 7 minuni ale lumii. Ghid de calatorie

by Mar 30, 2021

Cand ne gandim la Mexic, ne gandim la plaje, vegetatie tropicala si mancare buna. Totusi, aici se gasesc si unele din cele mai vechi ruine din lume, ruinele mayase. Structurile sunt foarte raspandite in zona Peninsulei Yucatan. Dar numai un grup din aceste ruine, Chichen Itza, este una din cele 7 minuni ale lumii.

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

In acest articol o sa vorbim despre cum puteti ajunge la Chichen Itza, ce este de vizitat in complexul de ruine, care sunt preturile si la ce sa va asteptati cand ajungeti acolo. Pe langa acestea, vorbim si despre oraselul colonial pe care trebuie sa il vedeti in drum spre Chichen Itza.

Chichen Itza, una din cele 7 minuni ale lumii, se afla la aproximativ 150 km de Tulum. Noi am avut masina inchiriata pe toata perioada in care am stat in Mexic, asa ca asa am ajuns si la Chichen Itza. Din Tulum este un drum ok pe care il parcurgi cam in 1 ora jumatate, 2. Drumul trece prin satute in jungla, unde poti sa opresti sa iti iei o nuca de cocos sau mancare. Atentie la viteza. Pe drum sunt foarte multe incetinitoare si daca aveti masina mica, la fel ca a noastra, s-ar putea sa simtiti bine cand dati in una. Ca paranteza, pentru cei interesati, noi am avut un Nissan Micra, apare in vloguri. 😃

Asadar, drumul pana acolo nu ar trebui sa fie obositor. Se poate sa ajungeti la Chichen Itza si din Cancun sau Playa del Carmen. Daca nu aveti masina, sunt tot felul de excursii de o zi organizate de agentiile locale. Se pleaca in fiecare zi din toate cele 3 locatii: Tulum, Cancun si Playa del Carmen.

De asemenea, daca vreti sa petreceti mai mult timp in zona, sunt locuri de cazare unde puteti sa va rezervati cate zile vreti. Totusi, noi spunem ca nu e nevoie.

Ajunsi acolo, trebuie sa stiti ca biletul de intrare costa 481 pesos sau aproximativ 20 de euro in acest moment. Puteti sa optati pentru un ghid, atunci pretul fiind mai mare.

Complexul de ruine este destul de mare, dar ruinele sunt situate relativ aproape una de cealalta. Asa ca noi nu am stat mai mult de 3 ore, cu tot cu timpul pentru poze.

Ceva bine de stiut, lucru de care noi nu am fost informati, este ca nu aveti voie cu aparat foto profesional sau trepied in incinta complexului. Totusi, noi am reusit sa le folosim pe ambele.

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

Chichen Itza a fost mai mult decat un simplu loc religios si ceremonial. A fost, de asemenea, un hub pentru comertul regional. Dar, dupa secole de prosperitate si absorbtii ale altor culturi, orasul a intalnit un final misterios. Savantii plaseaza moartea orasului undeva intre 1000 si 1400 d.Hr. Atunci oamenii au abandonat orasul si au fugit in junga, fara a lasa nicio evidenta scrisa a motivului pentru care au plecat.

Principala atractie a complexului este piramida El Castillo sau Templul lui Kukulkan. Piramida are 365 de trepte, la fel ca zilele anului si a fost dedicata zeului Kukulkan. Din pacate, de ceva timp, este interzis urcatul pe trepte.

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

Pe drumul de intoarcere va sugeram sa va opriti, fie si pentru cateva ore in oraselul colonial Valladolid. Noua ne-a parut rau ca nu am stat mai mult, chiar cateva nopti, pentru ca e un loc superb si unul din cele mai autentice locuri din Peninsula Yucatan. Aici puteti sa va lasati pierduti pe stradute, sa vizitati magazinele cu obiecte traditionale, sau sa mancati la un restaurant tipic mexican.

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

Chichen Iza una din cele 7 minuni ale lumii

De asemenea, va sugeram sa va plimbati prin centrul orasului. Acolo o sa gasiti o biserica foarte draguta si un parc unde puteti sa luati pulsul mexican autentic. Savurati momentul…merita.

In drum spre si de la Chichen Itza mai puteti sa vedeti si unele din cele mai frumoase cenote din Riviera Maya, dar pe acelea le lasam pentru un alt articol.

Pana atunci, mai avem acest articol cu Sfaturi pentru o vacanta in Mexic, pe care vi-l recomandam daca inca planificati vacanta in Mexic.

Haideti cu noi in urmatoarele calatorii! Aveti biletele la voi? 🤗

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...