Cum sa nu calatoresti degeaba – Arta de a calatori

by Sep 14, 2020

Arta de a calatori, sau cum sa nu calatoresti degeaba

Vrem sa asezam acum pe hartie si sa impartasim cu voi gandurile si concluziile noastre pe care le-am dedus din vacantele de pana acum. Nu putem sa spunem ca au fost in numar exagerat, dar au fost indeajuns pentru a ne forma o baza de date de unde putem sa ne alimentam cand mai intentionam sa plecam undeva.

cum sa nu calatoresti degeaba

Cum sa nu calatoresti degeaba?

Cu totii ne bucuram cand stim ca avem planificata o vacanta si ziua plecarii se apropie. Dar de multe ori se intampla ca aceasta bucurie sa fie mai mare decat vacanta in sine, daca nu stim sa ne organizam. Avem cu totii vacante in care pur si simplu vrem sa mergem sa lenevim si sa nu ne preocupe nimic. Nu vrem sa ne referim neaparat la alea. Le lasam asa cum sunt. Vrem sa ne referim mai mult la cele in care mergem sa exploram.

Asa cum spune si titlul, nu vrem sa calatorim degeaba. Nu vrem sa ajungem intr-un loc unde poate nu mai ajungem niciodata si sa pastram cu noi amintirea unei cafenele, sau a unui hotel. Vrem sa aducem cu noi experiente, trairi, momente de neinlocuit. Vrem sa avem amintirea unui rasarit, a unui apus, imaginea unei fiinte, pe care sa nu o uitam niciodata.

Si nu e simplu…

De ce nu e simplu? Pentru ca asa suntem noi, oamenii, complicati. Uitam de lucrurile simple.

Cum sa nu calatorim degeaba? Ca sa nu calatorim degeaba, ne-am propus ca dupa fiecare vacanta sa ne dam seama ce am facut bine si ce nu. Si sa invatam din propriile noastre greseli.

Calatoria e o arta. Fa-o sa infloreasca, lasa-te purtat de ea. Lasa-te purtat pe strazi fara sa stii destinatia si asta va fi o amintire.

Fii prezent.

Ca sa nu calatoresti degeaba fi atent la ce e in jurul tau. Mergand pe strada poti vedea un om facand ceva ce poate e o traditie de mii de ani. Viziteaza obiectivele importante, intereseaza-te despre ele, mananca mancarea specifica si nu te indrepta spre un loc fix. Asta e sfatul nostru. Ca sa nu calatorești degeaba, implică-te în călătoria ta, fii acolo și explorează.

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...