De ce NU trebuie sa ratezi Cabo da Roca, Portugalia

by Jul 2, 2022

Portugalia are o coasta lunga, marginita de plaje, iar intre ele se afla o multime de stanci care se indreapta dramatic catre Atlantic. Cabo da Roca este unul dintre acele locuri.

Valuri care se sparg si provoaca sunete puternice, tarmuri stancoase si stanci batute de vant, Cabo da Roca le bifeaza pe toate, plus un bonus: este cel mai vestic punct al Europei.

Pentru o vreme, locul a fost considerat chiar sfarsitul lumii si vei vedea de ce cand ajungi acolo. Nu vezi altceva in fata decat apa, pe kilometri intregi.

Sfarsitul lumii

Astazi cu totii stim ce se afla dincolo de Europa, dar nu a fost asa si in cazul exploratorilor portughezi, care credeau ca Cabo da Roca este chiar sfarsitul lumii.

Cine ii poate invinovati? Portugalia se afla la marginea Atlanticului, asa ca, intr-un fel, acesta este locul unde se termina pamantul si incepe marea. Acestea sunt aceleasi cuvinte pe care poetul portughez Camões le-a ales pentru a descrie locul – „aqui…onde a terra se acaba…e o mar começa”.

Cel mai bun mod de a ajunge aici este cu masina.

Cu toate acestea, poti folosi scuterul, ca noi, sau transportul public sau un taxi.

Te vei bucura de privelistile oceanului

Amplasat deasupra muntilor Sintra, Cabo da Roca ofera o panorama naturala incredibila.

De aici, poti surprinde valurile care lovesc stancile accidentate si micile plaje ascunse intre ele. De fapt, poti vizita unele dintre aceste plaje, dar vom ajunge la asta intr-o secunda.

Inainte de a parasi Cabo da Roca, asigura-te ca urmezi potecile de-a lungul stancii, astfel incat sa poti surprinde perspective diferite. Totusi, ai grija! Vantul este destul de puternic aici. Nu te abate de la potecile formate de turisti.

Vei vizita Farul

In mijlocul campurilor verzi din Cabo da Roca, vei gasi un far colorat cu rosu si alb.

Finalizat in anul 1772, este unul dintre cele mai vechi faruri de-a lungul coastei portugheze. Se afla la 165 de metri deasupra nivelului marii, iar lumina sa poate fi vazuta pana la 48 de kilometri distanta.

Vei explora plajele

Exista cateva plaje salbatice ascunse langa Cabo da Roca, la care poti ajunge pe jos.

In stanga, se afla Praia do Louriçal, iar in dreapta, este Praia da Ursa.

Praia do Louriçal este o plaja cu pietris si este accesibila printr-un traseu de mers pe jos.

Ultima portiune a traseului este foarte abrupta, asa ca exista o franghie care te ajuta sa cobori. Drumul pana la Praia da Ursa este, de asemenea, putin provocator, dar recompensa este de neegalat.

Vei sta in cel mai vestic punct al Europei

Foarte putini oameni vor sta vreodata in cel mai vestic punct al Europei!

Fie ca vii de la 10 km de casa sau de la mii de km pentru a vizita Portugalia, Cabo da Roca nu trebuie ratat.

Merita vizitat?

Da! Privelistile sunt incredibile si exista putine locuri ca acesta in lume.

In plus, ai plaje uimitoare in apropiere si trasee naturale incredibile.

Daca intentionezi sa vizitezi Cabo da Roca, iti sugeram sa combini vizita cu o excursie la Cascais sau Sintra. Primul este un mic oras de pe litoral, in timp ce Sintra este renumita in mare parte pentru palatele si atractiile sale istorice.

Vezi toata experienta noastra din Portugalia, AICI.

Excursie de o zi in Sintra, AICI.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...