Excursie de o zi in Sintra, Portugalia

by Jul 1, 2022

Sintra este bijuteria portugheza pe care nu o poti rata, mai ales daca esti deja in Lisabona.

Putem spune cu usurinta ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din Portugalia si cu siguranta, ofera o desaga plina cand vine vorba de obiective uimitoare de vazut.

Suntem siguri ca o simpla privire la fotografiile din Sintra te vor convinge sa vizitezi orasul.

Noi am inchiriat un scuter din Lisabona ca sa vizitam Sintra. Putem spune ca ne-a fost foarte usor sa ajungem acolo. Totusi, exista si transferuri private, tururi si autobuze care pleaca din centrul Lisabonei.

Luand toate acestea in considerare, iti sugeram sa arunci o privire peste unele din cele mai bune locuri de vazut in Sintra atunci cand o vizitezi. Calatorie placuta!

Cum ajungi la Sintra

Acum, in primul rand, inainte de a incepe sa te bucuri de cele mai bune lucruri de facut in Sintra, trebuie sa ajungi in Sintra!

Dupa cum am spus, este relativ aproape de Lisabona (si aproape ca se simte ca si cum ar fi la periferia orasului).

Dupa ce ai parcat (in cazul in care ai masina inchiriata sau scuter), poti inchiria un taxi sau te poti urca in autobuz pentru a ajunge la diferitele palate si zone din Sintra. Cel mai simplu mod este sa calatoresti cu masina. Pe jos, este aproape imposibil.

Ca alternativa, poti urca in trenul de 40 de minute de la gara Rossio din Lisabona. De obicei, trenurile pleaca de doua ori pe ora. Cu toate acestea, merita intotdeauna verificat inainte.

Palatul Pena

Cocotat pe varful Serra, Palatul Pena este cu usurinta cel mai faimos palat. Mai este, cu siguranta, unul din cele mai bune lucruri de facut in Sintra.

La urma urmei, este atat de atragator si vibrant. Chiar iese in evidenta.

Acum, evident, odata cu popularitatea, vin si multimile. Aici poate fi foarte aglomerat, asa ca planifica-ti calatoria la prima ora dimineata sau inainte de inchidere. In acest fel, vei evita grupurile mari de autobuze care pot provoca cozi in deplasarea in interiorul Palatului.

Palatul Monserrate

Creat pentru Sir Francis Cook, vizitarea Palatului Monserrate este si el unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Sintra.

Acum, stim ca Palatul Pena este cel care atrage cei mai multi oameni aici; dar Palatul Monserrate este o bijuterie totala pe care nu o poti rata.

Este un amestec total de arhitecturi si a fost reconstruit pe ruinele complexului palatului anterior, care a fost puternic distrus de un cutremur in trecut.

Castelul Maur

Cocotat nu prea departe de Palatul Pena, explorarea castelului Maur este cu usurinta unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Sintra daca doresti sa vezi ruinele a ceea ce a fost odata aici.

Asa cum am spus, se afla relativ in ruine, dar poti inca sa te plimbi pe ziduri si sa vezi fortareata. Merita vizitat.

Quinta da Regaleira

Constand dintr-o mosie superba si o capela (impreuna cu gradini), explorarea Quintei da Regaleira este cu usurinta unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Sintra si este usor asociata cu Fantana de Initiere.

Doar in ultimele decenii Quinta da Regaleira a fost deschisa publicului. La sfarsitul secolului al XX-lea, o companie japoneza l-a detinut si l-a inchis pentru uz privat.

Astazi, Sintra detine palatul si este deschis pentru noi toti. Este un loc cu adevarat special.

In timp ce satisfactiile de a vizita Portugalia sunt acum destul de bine cunoscute in toata lumea, multi sunt inca surprinsi de toate destinatiile incredibile pe care aceasta frumoasa tara le are de oferit. Asta pentru ca si destinatiile mai mici, cum ar fi Sintra, te pot coplesi complet cu farmecul si minunile lor.

In opinia noastra, nu ar trebui sa existe nicio indoiala acum ca o calatorie la Sintra este esentiala atunci cand calatoresti in aceasta regiune a Portugaliei.

Vezi AICI toata experienta noastra din Portugalia.

AICI iti recomandam Obiective turistice de vizitat in Lisabona.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...