Obiective turistice Lisabona, Portugalia

by Jun 30, 2022

Prezentat de multe ori ca o metropola moderna care rivalizeaza cu Londra, Lisabona este un oras plin de locuri de interes. Exista o multime de istorie aici, cu povesti despre orice, de la romani la pirati berberi exotici si cavaleri. Dar exista si o multime de boemism si surpriza noului.

Nu trebuie sa cauti mult pentru a-ti petrece noaptea intr-un mod unic. Cartierul Bairro Alto este plin ochi de localuri Fado si cafenele inedite. Ziua, te poti plimba cu funicularul dintr-o parte in alta. Apoi poti alege daca sa vezi apusul de la unul din sutele de miradoures sau poti urca la Castelul St. George.

Sa exploram cele mai bune locuri de vazut in Lisabona:

Torre de Belém

Daca ar exista doar un reper pe care sa il vizitezi in capitala portugheza, ti-l recomandam pe acesta.

Acest mare turn prezinta o adevarata fuziune a stilurilor arhitecturale de la mudejar la maur, de la gotic la romanic. A stat de veghe asupra gurii de varsare a raului Tajo inca de la constructia sa sub patronajul Sfantului Ioan, in secolul al XVI-lea.

Cartierul Alfama

Micul cartier compact Alfama este raspunsul Lisabonei la centrele vechi ale oraselor din celelalte capitale antice ale Europei.

La fel ca Forumul Romei, este cunoscut ca fiind cea mai veche parte a orasului. Asta desi dateaza de la maurii Africii.

Aprofundarea in lantul de strazi si alei intortocheate care formeaza cartierul este una dintre activitatile de top pentru vizitatorii capitalei Portugaliei.

Castelul St. George

Castelul St. George este, fara indoiala, cel mai vizibil reper al centrului istoric al Lisabonei.

Stand inalt si ferm deasupra strazilor din vechiul cartier Alfama, marea cetate a fost construita pentru prima data acum mai bine de 2.000 de ani de catre romani.

De atunci, a fost dezvoltat de conducatorii urmatori ai orasului, de la berberi pana la cavaleri.

Manastirea Jerónimos

Doar o privire asupra turlelor ornamentate si sculpturilor marete ale marii Manastiri Jerónimos ar trebui sa fie suficienta pentru a deduce ratiunea de a fi pentru acest reper masiv, care este amplasat aproape de malurile raului Tajo.

A fost construit pentru a marca cea mai glorioasa epoca a Portugaliei, numita „Epoca explorarii”. Fuziunea designurilor arhitecturale, cunoscuta sub numele de stilul manuelin, sta ca o marturie a culturilor intalnite de exploratorii Lisabonei. Banii folositi pentru construirea structurii au provenit din comertul international al Portugaliei cu cuisoare, chimen si mirodenii exotice.

Funicularele

La fel ca Roma, Lisabona a fost construita pe sapte dealuri.

Spre deosebire de Roma, urbanistii de aici au dezvoltat o serie de cai ferate funiculare pentru a ajuta la transportul catre si dinspre cartierele de deasupra orasului.

Este o adevarata bucurie sa mergi pe unele dintre linii. Ascensor do Lavra, care dateaza de la sfarsitul anilor 1800, a fost onorat cu o eticheta de patrimoniu national.

Exista, de asemenea, Ascensor da Bica, care serpuieste strazile pietruite din Largo do Calhariz.

De asemenea, sa nu uitam de ascensorul Santa Justa, care urca oamenii de la Baixa la Carmo si ofera privelisti uimitoare ale centrului orasului Lisabona.

Mercado da Ribeira

Exista doua laturi distincte ale celei mai faimoase piete alimentare din Lisabona.

In primul rand, este partea de jos, in care vanzatorii locali de fructe si legume ofera leguminoase suculente si fructe mediteraneene in fiecare dimineata a saptamanii.

Apoi, exista sectiunea de la etaj, care vine plina cu tarabe cu mancare, adesea restaurante de ultima generatie.

Acolo vei putea gusta din specialitatea locala si vei savura vinuri portugheze rafinate .

Miradoures

Unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Lisabona este sa admiri privelistea la unul dintre multele Miradoures din Lisabona.

Pink Street

Rua Nova do Carvalho este numele oficial al strazii roz din Lisabona si se afla in cartierul acum popular Cais do Sodre. Cais do Sodre a fost cartierul rosu din Lisabona.

Lisabona era un oras-port important, ceea ce inseamna ca o multime de marinari veneau in oras sa joace jocuri de noroc, sa bea si sa se distreze.

Rua Nova do Carvalho era locul pentru ei, deoarece existau localuri cu jocuri de noroc, bordeluri si diferite baruri, numite dupa alte orase-port.

Inca poti gasi aici indicii despre istoria strazii, deoarece multe baruri poarta inca nume de oras-port, Purple Rose este un magazin de lenjerie, iar barul Pensao Amor are inca o librarie erotica in spate.

Praca do Comercio

Praca do Comercio este inima orasului, cea mai frumoasa piata din oras.

Larga, cu iesire la fluviul Tagus, este dominata de statuia Regelui Dom Jose I.

Acesta s-a nascut in anul 1714 in Palatul RIbeira, casa monarhilor lusitani pentru aproape 250 ani.

Acest palat se intindea chiar pe suprafata actualei piete, insa a fost distrus in totalitate de cutremurul din 1755, la doar cateva luni de cand Joseph a devenit rege.

Vezi toata experienta noastra din Portugalia, AICI.

AICI afli 7 Preparate pe care trebuie sa le incerci in Iordania.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...