Paraty, Brazilia: Top lucruri de vazut si de facut

by May 29, 2022

Paraty este un orasel fermecator aflat in sudul orasului Rio de Janeiro. Candva un port infloritor, acum este un refugiu popular pentru artisti si o atractie pentru turisti. Toate datorita arhitecturii coloniale portugheze si frumusetilor naturale prezente.

Regiunea este bogata in activitati si atractii; tocmai de aceea ti-am pregatit o lista cu lucruri de vazut si de facut in timpul sederii in Paraty.

Viziteaza centrul istoric

Vizita in centrul istoric al orasului Paraty este o necesitate. Mostenirea portugheza este gravata in arhitectura cladirilor care pastreaza designul colonial distinct al caselor albe, cu rame de usi si ferestre viu colorate, si strazile pietruite care le leaga. Asigura-te ca petreci timp absorbind obiectivele turistice din Piata Matriz. Poti sa faci si o plimbare pana la biserica Santa Rita si casele din jur.

Aleile minuscule duc la locuri interesante daca iti lasi picioarele sa mearga unde vor ele!

Relaxeaza-te pe plaja Praia do Portal

Aceasta plaja micuta ofera vederi splendide asupra golfului si este un loc bun pentru o zi in familie, mai ales cu copii mici. Apa este calma, curata si putin adanca. Este, de asemenea, un loc bun pentru a invata stand-up surf paddling, deoarece apa nu are valuri si asigura echilibrul perfect.

Mergi intr-o excursie de o zi cu barca

O excursie cu barca la unele dintre minunile naturale din apropiere este una dintre cele mai bune activitati pe care Paraty le are de oferit. Tururile cu barca parasesc de obicei portul la orele 9-11 si revin patru ore mai tarziu. Ai sansa de a vedea unele dintre cele mai frumoase plaje si golfuri din regiune, cum ar fi plaja Praia da Lula, Praia Vermelha si Praia de Santa Rita. Barcile sunt echipate cu echipament de snorkeling pentru a vedea viata marina locala, mancare si bauturi, inclusiv caipirinha.

Gusta niste cachaça la distileriile locale

Paraty este renumit pentru cachaça facuta local si acest fapt este sarbatorit la Festivalul da Pinga, care se desfasoara de obicei in fiecare august. Gasesti distilerii la fiecare pas in Paraty si merita sa le vizitezi pentru a simti gustul calitativ al bauturii si pentru a aduce acasa cateva sticle ca suveniruri, de ce nu. Este posibil sa inchiriezi un tur cu jeep la distilerii, care ofera, de asemenea, o multime de informatii fascinante de la ghizii locali.

Cel mai bun timp pentru a vizita Paraty, Brazilia

Vara in Paraty este de obicei scurta, calda si umeda. Pe de alta parte, iarna este lunga, confortabila si adesea senina.

Cel mai bun timp pentru a vizita Paraty: lunile Aprilie-Mai si Septembrie-Octombrie.

Cele mai secetoase luni: Iunie-August.

Luni reci: Iulie-August.

Cele mai umede luni: Decembrie-Februarie.

Cele mai calde luni: Ianuarie-Martie.

Paraty, Brazilia, este un oras colonial atat de unic, cu o istorie bogata care nu ar trebui sa fie uitata.

In timp ce te plimbi pe strazile pietruite si pe langa cladirile coloniale, te vei intoarce in timp si vei afla despre o parte din radacinile Braziliei.

Vizitarea acestui orasel iti va crea amintiri de neuitat.

Vezi AICI intreaga aventura din BRAZILIA.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...