Salt, Iordania: Calatorie de o zi din Amman

by Jun 24, 2022

Chiar daca ai mai fost in Iordania, s-ar putea sa nu fi auzit inca de orasul As Salt sau Salt. In ciuda locatiei sale pitoresti pe dealurile vaii Iordanului si a arhitecturii sale otomane, Salt este un oras care este adesea trecut cu vederea de calatori. Ceea ce face locul si mai interesant este faptul ca se afla la doar 35 de kilometri de capitala Amman.

In calatoria noastra din Iordania, ne-am dorit sa vedem si ceva in afara cararilor batute. Nu stiam ca Salt avea sa devina unul din cele mai frumoase momente din calatoria noastra in Iordania.

As Salt se afla la doar 35 de kilometri de Amman si este usor sa ajungi cu transportul public sau masina inchiriata. De asemenea, se poate ajunge cu taxiul. Taxiurile comune catre As Salt pleaca din Ragadan. Orasul Salt are o singura statie de autobuz care se afla la cativa pasi de centrul istoric.

De ce sa vizitezi Salt?

Ca tot ce se afla in Iordania, Salt este un oras stravechi. Istoria sa merge pana la Alexandru cel Mare. Pentru romani si bizantini a fost un important centru comercial aflat pe autostrada Regilor. Cu toate acestea, in secolele XVIII si XIX, Salt s-a dezvoltat cu adevarat ca un oras bogat sub dominatia otomana.

Otomanii chiar au facut din Salt capitala regionala intr-o perioada in care Amman era inca un sat mic, cu majoritatea populatiei formata din exilati din nordul Caucazului. Odata cu trecerea timpului, Salt a crescut intr-un oras multicultural in care oameni de diferite religii au trait si au facut comert. Zilele de glorie s-au incheiat cand Amman a devenit capitala Iordaniei in anul 1946.

Salt a ramas un oras fermecator si autentic, desi este departe de multimile de turisti.

Cu cladirile sale elegante din calcar galben, casele traditionale ale comerciantilor si bazarul plin de viata, cu siguranta merita o vizita. De fapt, este excursia perfecta de o zi din Amman si una dintre putinele care se pot face usor cu ajutorul transportului public.

Viziteaza Hammam Street

Desi sunt o multime de obiective turistice in Salt: muzee, moschei, biserici, case memoriale si piete, Hammam Street sau Strada Hammam trebuie neaparat vizitata.

Strada Hammam este cea mai animata strada din Salt. Aici vei gasi o piata infloritoare si plina de culoare, precum si cele mai importante magazine ale orasului. Vei gasi fructe si legume proaspete, precum si mestesuguri traditionale, imbracaminte, incaltaminte si aparate de uz casnic.

Nu uita sa urci pe un deal si sa admiri privelistea uimitoare

Deoarece Salt este un oras compact, este usor de explorat pe jos. Dar pentru ca este construit pe trei dealuri, necesita urcarea unor scari. Ca urmare, exista mai multe locuri care ofera panorame frumoase asupra orasului.

Salt este o destinatie putin cunoscuta, inca in curs de regenerare intr-ale turismului. Lipsa turistilor face parte din farmec, dar acest lucru s-ar putea schimba in curand. Grabeste-te sa prinzi orasul linistit, fara prea multi turisti si plin de localnici binevoitori, bucurosi sa te vada.

Vezi AICI toata experienta noastra din Iordania.

AICI iti aratam locul un a fost botezat Iisus Hristos.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...