Sat de nubieni si plaja la Nil – Obiective turistice in Egipt

by Apr 29, 2022

Vizitarea unui sat nubian trebuie sa fie in itinerariul tau de calatorie in Egipt.

casa nubiana

In adancul sudului Egiptului, pe malul de Vest al Nilului, langa orasul Aswan, sunt cele mai colorate sate din intreaga tara. Satele nubiene pictate in toate culorile curcubeului.

Pentru a incepe sa cultive in jurul Nilului, nubienii s-au mutat din Sudan in urma cu peste 8000 de ani. Din acest motiv au o piele mai inchisa la culoare. Vorbesc limba proprie, transmisa prin viu grai din generatie in generatie, pe care nu o predau niciodata unui strain.

camila in satul nubian
copil pe strada in sat nubian
strada din sat nubian
poarta traditionala

Chiar daca primul impact este cel vizual, caci descoperi o lume plina de culoare, ajungi, treptat, sa indragesti oamenii locului, tocmai prin prisma faptului ca au o blandete si un magnetism aparte.

Pe localnici ii intalnim adesea (din pacate) calare pe camile sau la intrarea in magazinele locale, iar localnicele se ocupa de infrumusetarea turistelor, prin picturi cu henna. Si copiii le tin companie si alearga prin jurul nostru, semn ca sunt familiarizati cu strainii (din fericire pentru ei, caci turismul este una dintre principalele surse de venit).

Vizitarea satului nubian este o excursie fantastica de jumatate de zi. Exista o multime de sate nubiene colorate in Egipt. Cel mai popular printre localnici si turistii straini se afla la 45 de minute cu barca de Aswan.

Planificati sa petreceti aproximativ 2 ore in sat explorand locul.

Cum ajungi intr-un sat nubian?

Cea mai usoara cale catre satul plin de culoare este traversarea frumosului fluviu Nil. Rezervati o barca cu motor din Aswan, cu o seara inainte, pentru a naviga in susul Nilului. Vei avea parte de o plimbare relaxanta cu barca prin ape putin adanci, pe langa niste peisaje uimitoare.

Pretul pentru o calatorie dus-intors ar trebui sa fie in jur de 400 lire egiptene pentru o barca intreaga. Va recomandam cu caldura sa organizati excursia dupa-amiaza, deoarece puteti admira un apus de soare uimitor in plimbare cu barca inapoi catre Aswan. Click aici pentru locatia exacta a satului nubian pe Google Maps.

Ce poti vedea in cel mai colorat sat din Egipt

Dupa ce treci de cateva dune de nisip, apare satul pitoresc, artistic. Oamenii nubieni prietenosi va ureaza bun venit in satul lor, astfel ca puteti incepe explorarea. De la suveniruri frumoase, mirodenii locale pana la mancare excelenta si locuri autentice. Va recomandam sa petreceti noaptea aici daca aveti timp, gasiti o multime de cazari traditionale.

Excursia in sine dureaza aproximativ jumatate de zi si trebuie privita ca un intreg. In cele mai multe cazuri cuprinde plimbarea pe Nil, oprirea in desert, la o plaja la Nil si vizitarea satului nubian.

plaja la Nil

Pierdut in timp si regasit de catre fiecare grup de turisti care il viziteaza, satul nubienilor se afla in apropiere de Aswan, in sudul Egiputului, si se poate vizita prin intermediul unei excursii organizate.

casa traditionala
casa traditionala nubiana
copil nubian

Experienta include natura, peisaje, povesti si oameni; este una completa si, din punctul nostru de vedere, este cel mai frumos mod de a petrece cateva ore pe taramuri africane.

AICI poti sa vezi aventura noastra integrala din Egipt.

Vezi AICI mai multe impresii despre Egipt.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...