Sfaturi pentru o vacanta in Mexic

by Feb 25, 2021

Sfaturi pentru o vacanta in Mexic

Asa cum bine stiti cei ce ne urmariti si pe canalul de pe Youtube sau pe contul de Instagram, am fost in Mexic.

Pentru ca noua ne plac sfaturile practice si mereu ne documentam de la alti blogeri/vlogeri legat de calatoriile viitoare, credem ca urmatorul ‘ghid’ cu sfaturi de urmat va poate fi de ajutor si voua.

Pe premisa ‘Mai bine previi, decat sa tratezi’, consideram ca mai bine te documentezi inainte. Astfel poti sa te bucuri linistit de ce are sa iti ofere Mexicul. Si credeti-ne, aceasta tara este un colt de Rai.

Incepem cu inceputul si va spunem ca noi am aterizat pe aeroportul din Cancun si ceea ce va prezentam aici este raportat la Peninsula Yucatan.

Pentru a intra pe teritoriul Mexicului, noi romanii avem nevoie de un pasaport valabil. Nu avem nevoie de viza, atata timp cat respectam perioada limitata impusa de autoritatile mexicane.

Perioada potrivita pentru o vacanta in Mexic este din noiembrie-aprilie. In restul lunilor ploua des. Totusi, sa tineti cont de faptul ca in high season (noiembrie-aprilie) preturile sunt mai mari si e mult, mult mai aglomerat.

Biletul de avion pentru iesirea din tara

Desi cu siguranta multi dintre voi aveti si biletul de intoarcere cand plecati in vacanta din Mexic, este posibil sa mai existe persoane care nu stiu cat vor sa stea, asa ca prefera sa ia doar biletul dus. Trebuie sa stiti insa, ca prezentand biletul, durata vizitei voastre in Mexic va fi clara pentru autoritati. Acesta este un punct destul de important in fata deciziei autoritatilor de a va permite sau nu accesul in Mexic.

Confirmarea cazarii

Noua ni s-a cerut dovada confirmarii cazarii pe toata perioada petrecuta in Mexic.

Dovada resurselor financiare pentru sustinerea vacantei

Probabil autoritatile va vor intreba suma de bani pe care o aveti asupra voastra. Ideal ar fi sa prezentati un extras de cont.

Asigurare de calatorie

Optional, pentru siguranta voastra puteti sa incheiati o polita de asigurare de calatorie.

Totusi, autoritatile nu va cer acest lucru.

Transportul in Mexic

Desi transportul in comun este foarte dezvoltat in Peninsula Yucatan, noi va recomandam sa inchiriati o masina. Preturile la inchiriat sunt accesibile, chiar ieftine si aveti libertatea de a va misca cum vreti si cand vreti. De asemenea, va scuteste si de interactiunea cu tot felul de oameni.

Speram ca aceste sfaturi pentru o vacanta in Mexic va vor ajuta.

Ca o paranteza la tot ce am spus pana acum, tineti cont si de faptul ca atitudinea voastra poate influenta foarte mult decizia autoritatilor. Ca sfat, be positive!

Pentru iubitorii de mancare, plaje, apusuri, rasarituri, istorie si arhitectura, Mexic ESTE LOCUL IDEAL.

Pentru mai multe informații cu privire la condițiile de călătorie în Mexic și la situația actualizată, puteți consulta linkul urmator:

https://www.skyscanner.ro/restrictii-de-calatorie/mexic/29475432

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...