Top 5 Lucruri De Facut In Aswan, Egipt

by May 23, 2022

Raspandit de-a lungul malurilor Nilului, Aswan este un oras relaxat si prietenos al Egiptului. Aici gasesti o atmosfera linistita comparativ cu aglomeratele Cairo si Luxor.

Mai departe vei descoperi de ce cel mai sudic oras de pe malul Nilului din Egipt trebuie sa fie inclus in itinerariul tau, cu ajutorul listei noastre cu Top 5 lucruri de facut in Aswan.

Mergi intr-o plimbare cu feluca pe Nil

Calatoria cu feluca dureaza de obicei aproximativ o ora sau doua si va face inconjurul fiecarei insule de pe Nil. Ceea ce o face interesanta este faptul ca egiptenii folosesc energia eoliana pentru a naviga pe Nil. Acestia au perfectionat tehnica de multe secole si poti vedea si tu cum fac asta.

Plimba-te prin satul Nubian

Nubian Village este un mic sat colorat construit pentru turisti cu scopul de a pastra modul de viata nubian. Strada este plina de magazine si locuri unde sa bei ceai si sa te relaxezi putin. Cele mai multe suveniruri de aici sunt destul de scumpe, dar per total, este un loc distractiv de vizitat in Aswan.

Vezi Obeliscul neterminat

O alta priveliste interesanta pe care ar trebui sa o vezi in Aswan este Obeliscul neterminat. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este un obelisc neterminat. Daca ar fi fost finalizat, ar fi fost cel mai mare obelisc in picioare din lume.

Exploreaza orasul cu pietele si restaurantele traditionale

Desi orasul in sine nu este unul turistic cu foarte multe obiective turistice de vizitat, in urma cu zeci de ani a fost un centru comercial important pentru Egipt. Astfel ca nu te vei plictisi explorand strazile, pentru ca mai toate sunt pline de restaurante si mici piete locale.

Exploreaza Insula Elefantina

Inconjurata de plantatii  cu palmieri si sate in panta cu case colorate din caramida de pamant, Insula Elefantina este principala atractie turistica din Aswan.

La capatul sau sudic se afla Muzeul Aswan si Ruinele lui Abu, cea mai veche asezare din Aswan, care contine Templul Vechiului Regat Khnum si Templul Satet.

Dupa ce ai terminat de explorat ruinele, mergi spre nordul insulei pentru a rataci pe strazile din spatele satelor Koti si Siou, unde casele sunt pictate cu desene vibrante colorate. Oile pasc si puii ciugulesc pe aleile inguste, iar fermierii isi cultiva gradinile asa cum au facut-o de secole.

Poti lua feribotul local din Aswan ca sa ajungi la insula, sau poti inchiria o feluca.

BONUS:

Mormintele nobililor

Aceasta serie de morminte daltuite in stanca a fost locul in care guvernatorii, preotii si alti mari mari ai Insulei Elefantina au fost ingropati in timpul Regatului Vechi si Mijlociu.

Accesul la morminte se face printr-o serie de scari abrupte, aflate chiar la stanga debarcaderului lui Gharb.

Vezi AICI experienta noastra completa din EGIPT.

Citeste un articol similar, cu lucruri de facut in Hurghada, AICI.

Hugs,

2 Tickets

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

TOP cele mai bune restaurante din Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, nu este doar o sarbatoare pentru ochi cu ruinele sale antice, arta renascentist si arhitectura baroca, ci si un paradis culinar pentru pasionatii de mancare. Traditiile culinare ale orasului dateaza de secole si a evoluat intr-un paradis...

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Exploreaza Orasul Etern: cele mai bune lucruri de facut in Roma

Amplasat in inima Italiei, Roma este un oras care imbina fara efort istoria antica cu viata moderna. Cu mostenirea sa bogata, arhitectura uluitoare, bucataria delicioasa si cultura vibranta, Orasul Etern are ceva de oferit fiecarui calator. Fie ca esti pasionat de...