Vizitarea Acropolei este punctul culminant al tuturor calatoriilor din Atena.
Chiar si cei mai obositi calatori ai lumii nu pot vizita atractia emblematica a Greciei antice fara sa fie uimiti.
Acropola se afla in varful unei stanci de calcar, deasupra Atenei moderne, ca simbol al gloriei de odinioara.
Principala atractie de la Acropole este Partenonul, dar exista mai multe locuri cheie. Aminteste-ti, in timp ce ratacesti printre numeroasele ramasite, ca pasesti pe urmele lui Socrate, Pericle si Sofocle.
Dupa ce intri pe poarta principala, vei trece pe langa teatrul Odeon al lui Herodes Atticus, apoi vei trece prin Poarta Beulé inainte de a ajunge la Propylaia, intrarea principala in Acropole.
Mai apoi, poti vedea imediat Partenonul in dreapta si complexul Erhtheion in stanga, cu statuile usor de recunoscut.
In prezentul ghid iti oferim informatii utile despre vizitarea Acropolei, dar si cateva obiective turistice pe care sa le vizitezi.
Cand termini cu vizitatul, iti recomandam sa te indrepti spre partea de nord a dealului, spre strada pietonala Apostolou Pavlou, unde te poti bucura de o masa in timp ce admiri privelistea fantastica asupra Acropolei de jos.
Cel mai bun moment pentru a vizita Acropolele este in afara sezonului, cand sunt mai putini turisti si nu trebuie sa stai la coada pentru bilet. Pe timpul varii, dupa-amiezile pot fi extrem de calde. Unul dintre cele mai bune momente pentru a vizita Acropolele este dupa-amiaza tarziu. Poti privi apusul si te poti bucura de privelistea asupra orasului. Alternativ, iti recomandam sa le vizitezi si dimineata devreme.
Bilete la Acropole: Poti cumpara bilete de acolo sau, pentru a economisi timp, poti cumpara biletele online. Un bilet costa aproximativ 10 euro, dar variaza in functie de sezon.
Daca te intereseaza, poti verifica AICI preturile.
Important: Desi s-a adaugat mai mult pavaj in jurul Partenonului, unele zone sunt inca neuniforme si pot fi alunecoase, mai ales pe vreme ploioasa. Poarta pantofi comozi fara toc. Bauturile nu sunt usor disponibile, asa ca asigura-te ca ai apa la tine, mai ales vara.
Odeonul lui Herodes Atticus: un teatru din secolul al doilea
Dupa ce intri la Acropole, poti vizita Odeonul lui Herodes Atticus. Exista o poteca laterala de pe pasarela principala pana la Acropole, cu vedere la teatru.
Acest teatru antic este numit dupa Herodes Atticus din Marathon, care l-a construit in memoria sotiei sale Regilla in anul 161 d.Hr. Randurile semicirculare de scaune ar putea gazdui aproape 5.000 de persoane.
Propylaia: Intrarea magnifica in Acropole
O poarta obisnuita de intrare nu ar fi suficienta pentru gloriosul oras antic al Acropolei. Aceasta intrare maiestuoasă da tonul vizitatorilor care sosesc, pregatindu-i pentru locul uluitor al Partenonului si a celorlalte temple.
Propylaia a fost construita din 437 i.Hr. pana in 432 i.Hr. Complexul arhitectural cu mai multe fatete, cu detalii complicate, contribuie la un sentiment general de grandoare.
Templul frumos conservat al zeitei Athena Nike
Templul Atenei Nike este cea mai eleganta si bine conservata dintre cladirile Acropolei, fiind restaurata in secolele 19 si 20.
Partenonul: Cel mai sacru loc al lumii antice
Aflat maiestuos pe cel mai inalt punct al dealului Acropolei, acest templu uluitor a fost cel mai magnific templu al lumii antice.
Pentru cele mai bune vederi ale Partenonului de la distanta, mergi pe Dealul Philopappou, chiar vizavi de Acropole.
Templul a fost construit din 447 i.Hr. pana in 338 i.Hr.. Fiind cel mai mare altar sacru din oras, templul venera cultul Fecioarei Athena (Athena Parthenos), Zeita Intelepciunii si Razboiului si Gardianul Atenei.
Speram ca ghidul nostru sa-ti fie de folos si daca mai ai intrebari poti viziona vlogurile noastre din Atena, aici:
Hugs,
2 Tickets